İçeriğe geç

Müşahhas Ne Anlama Gelir

Müşahhas nedir?

Türkçe Dil Derneği tarafından incelendiğinde, “somut” kelimesinin “somut” kelimesine karşılık geldiği dikkat çekmektedir. Yani, maddi anlamda herhangi bir durum veya olayı gerçekliği olarak tanımlamak mümkündür.

Müşahis ne demek?

Cins ve türleri anlaşılır, tanınır ve tanımlanır.

Mirşah ismi ne anlama gelir?

Mihrişah, ünü güneş kadar yüksek ve parlak olan hükümdar anlamına gelir. Bu isim sadece kızlara verildiği için Melike ve Eve isimleri Mihrişah ile aynı anlamı taşır.

Müşahedat ne demek TDK?

(ﻣﺸﺎﻫﺪﺍﺕ) i. (Ar. muşāhede’nin -āt çoğul ekiyle muşāhedāt’tır) görülen, gözlenen, müşahede edilen şeyler: Kısacası, eve gider gitmez bütün gözlem ve müşahedelerimi anlattım (Ahmet Râsim).

Müşahade altında ne demek?

Gözlem, bir sağlık kuruluşunda bir doktor tarafından gözlemlenmek anlamına gelir. Örnek cümleler: “2 gün gözlemlendikten sonra hastaneden ancak çıkabildim.”

Müşahade ne demek TDK?

Türkçe Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “gözlem”dir. GÖZLEM NEDİR? TDK sözlüğüne göre, dilimizde “görme, gözlemleme” anlamına gelen gözlem, Arapça kökenlidir.

Müşahere ne demek?

Fıkıh terimi, evlilikten doğan hısımlık demektir.

Müsahhar ne demek TDK?

Anlamı: “Musahhar” kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup genel olarak “bir şeyin veya birinin yönetimi veya kontrolü altında olmak, bağımlı bir durumda bulunmak” anlamına gelir.

Hülasa ne demek?

Bir şeyin özü, bir bahis. Kısaca, temeller.

Nurşah ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre Nurşah isminin anlamı: Aydınlık, ışık saçan kral.

Hümaşah ismi ne anlama gelir?

Hümaşah ismi devlet kuşu, üzerine konan kişiyi mutlu eden uğurlu kuş anlamına gelmektedir. Ayrıca şans ve mutluluk olarak da anılmaktadır.

Nurşah ismi kaç kişide var?

Nurşah isminin Türkiye’de kullanım sıklığı: 27’de bir.

Müşahede ne?

Sözlükte “görmek, şahit olmak, müşahede etmek” anlamlarına gelen müşâhede kelimesi, tasavvufta Allah’ın tecellilerini ve tecellilerini görmeyi, müşahede etmeyi ve tefekkür etmeyi ifade eder.

Müşahedat nedir?

Duyularla doğrulanan yargılar için mantıksal terim. Mantık ve felsefeden gelen, zihnin gerekli olarak kabul ettiği belirli bilgileri içeren ifadeler için kullanılan terim.

Müşahedat ne anlatır?

Müşahedat romanının teması yeni bir yazı türüdür. Ahmet Midhat Efendi romanda kendisini romanın kahramanı olarak tanımlamıştır. Yazar, İstanbul’un farklı yerlerinde gördüğü olayları olduğu gibi okuyucularına aktarır. Eser, dönemin toplumsal sorunlarını eleştirir.

Mücerret ve müşahhas ne demek?

Arapçadan aldığımız “Müşahhas” kelimesi “elle tutulur, gözle görülür, açık, belirgin” anlamına gelir. Karşıtı olan “Mücerret” ise “saf ve karmaşık olmayan, basit” anlamına gelir.

Ya musahharas ne demek?

Anlamı: ‘Musahhar’ kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir ve genel olarak ‘bir şeyin veya birinin egemenliği veya kontrolü altında olmak veya bağımlı bir durumda olmak’ anlamına gelir. Bu terim, bir kişi veya otoritenin etkisi altında yönetilen veya kontrol edilen bir varlığı ifade etmek için kullanılır.

Muhtevasi ne demek?

İçerik kelimesi bir şeyi içermek, içine almak anlamına gelir.

Müessirin anlamı nedir?

Anlamı: “Müessir” kelimesi, bir şeyin etkisi altında olan veya onu etkileyen kişi anlamına gelir. Genellikle bir kişinin veya durumun bir başkası üzerindeki etkisini veya etkileşimini belirtmek için kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir