İçeriğe geç

Mersinin Hangi Yerleri Meşhurdur

Mersin’in hangi yeri meşhurdur?

Tarihi ve turistik açıdan en önemli yerleri şunlardır: Alahan Manastırı (Mut), Kravga Köprüsü (Mut), Kızkalesi, Yumuktepe, Kanlıdivane (Neapolis), Anamuryum Harabeleri, Viranşehir (Soli), Tarsus – St. Paul Kilisesi, Silifke- Uzuncaburç, Karaduvar, Ayaş, Çamlıyayla Namrun Kalesi (Lampron) ve Sinap Kalesi, Alahan…

Mersinin nereleri meşhur?

Mersin’de Gezilecek En İyi Yerler Önerilerin nasıl seçildiğini öğreninAynalıgöl (Gindire) Mağarası 331. Mağaralar ve Mağaralar. … Mersin Marina. 570. … Mut Yerköprü Şelalesi. Şelaleler. … Uzuncaburç Olba Antik Kenti. 110. …Kızkalesi Kalesi. 115. … Sunturas Şelalesi. Şelaleler. … Alahan Manastırı Dini Yerler. … Soğuk Su. Su BirikintileriDaha fazla makale…

Mersin’in tarihi yerleri nerelerdir?

Kızkalesi (Deniz Kalesi) Mersin Arkeoloji Müzesi ve Mescidi Hz. Miktad (Muğdat) Camii.Gülek Kalesi.Soli Pompeipolis.Alahan ManastırıDiğer ürünler…

Mersin’in doğal güzellikleri nelerdir?

Dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler, ziyaret ettikleri eşsiz güzellikteki yerler karşısında hayrete düşüyor. Mersin’in en çok ziyaret edilen doğal güzelliklerinden bazıları; Narlıkuyu, Yapraklı Koyu, Çamlıyayla Baştepe, Gelincik Tepesi, Yerköprü Şelalesi, Tarsus Şelalesi, Çocakdere Milli Parkı, Lamos Boğazı ve Boğsak Koyu’dur.

Mersine neden içel denir?

1924 yılında Mersin ismiyle il olmuş, 1933 yılında Mersin İçel ile birleştirilerek İçel ismi verilmiştir. 28 Haziran 2002 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 4764 sayılı Kanunla ilin ismi tekrar Mersin olmuştur. XII. 19. yüzyılda Türkler Göksu Nehri’nin iki yakasındaki bölgeye “İÇEL” demişlerdir.

Mersin merkezde nereler gezilir?

Mersin merkezde gezilecek yerler: Mersin Marina. … Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Anıtı … 3. Atatürk Parkı … Refah Şehitleri Anıtı … Atatürk Evi Müzesi. … Mersin Arkeoloji Müzesi. … 7. Mersin Deniz Müzesi. … 8. Soli Antik Kenti.Daha fazla makale…•31 Mayıs 2024

Mersinin en güzel koyu neresi?

Boğsak Koyu, Taşucu Boğsak Koyu, “Mersin’in en güzel plajı hangisidir?” diye soracak olursanız size verebileceğimiz ilk cevap: Mavi bayraklı plajı, dalgasız, sığ denizi ve kesintisiz manzarasıyla Boğsak Koyu, Mersin’in en iyi sahil beldelerinden biridir.

Mersinin en büyük ilçesi neresi?

Akdeniz ilçesi ID Mersin’in en büyük ilçesidir. İlçe teşkilatı 2008 yılında kurulmuştur. 2018 yılı sonu itibariyle nüfusu 266’dır.

Mersin’in meşhur yemeği nedir?

Mersin mutfağı denince akla ilk gelen şey tabi ki tantunidir. Yaşadığınız şehirde Mersinli tantuni üreticisi olarak faaliyet gösteren birçok tantuni restoranına rastlamış olabilirsiniz. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada ünü yayılmış bir lezzet olan tantuni; atıştırmalık olarak, porsiyonluk olarak veya dürüm olarak tüketilir.

Mersin’de hangi şelale var?

Mersin’in Gülnar ilçesindeki Ilısu Şelalesi de yazın bunaltıcı sıcağından kaçmak için gelenleri serin havasıyla mest ediyor. Ve bir de şu var: Bu manzara her ziyaretçi tarafından fotoğraflarla ölümsüzleştirilmiş.

Mersinde hangi ilçeler var?

İLÇE SAYISI: 13İLÇE SAYISI: 13.Akdeniz, Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mezitli, Mut, Silifke, Tarsus, Toroslar, Yenişehir. MAHALLE SAYISI: 806. 6360 Sayılı Kanuna göre 2014 yılı Nisan ayında 505 köy kentsel mahalleye dönüştürülmüştür. Kaynak:

Mersin ne zaman Mersin oldu?

28 Haziran 2002 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 4764 sayılı Kanunla ilin adı Mersin olarak değiştirildi.

Mersin’de ne ünlü?

Mersin’de Görülecek En İyi 10 Gezi Yeri: Aynalıgöl (Gilindire Mağarası), Alahan Manastırı, Atatürk Evi Müzesi, Mersin Denizcilik Müzesi, Mersin Marina, Uzuncaburç Olba Antik Kenti, Kızkalesi, Tarsus Şelalesi.

Mersin özelliği nedir?

Mersin ili 36 ve 37 derece kuzey enlemleri ile 33 ve 35 derece doğu boylamları arasında yer almaktadır. İlin kara sınırı 608 km, deniz sınırı 321 km ve yüzölçümü 15 km’dir.

Mersin’in kültürel değerleri nelerdir?

Kültür – TurizmMakam-ı Danyal Peygamber Türbesi ve Camisi (Tarsus)Eshab-ı Kehf (Tarsus)St. Paul Müzesi ve Kuyuları (Tarsus)Aya Thekla Kilisesi (Silifke)Cennet, Cehennem ve Astım Mağarası (Silifke)Kızkalesi, Uzuncaburç, Kanlıdivane (Erdemli-Silifke)Gindire Mağarası (Aynalıgöl) (Aydıncık)Anamurium Harabeleri (Anamur)Diğer yazılar…

Mersin’in neyi meşhur hediyelik?

Mersin ve ilçelerinin yerel özelliklerini yansıtan çeşitli hediyelik eşyalar ve tatlılar satın alınabilir. Halılar, kilim çeşitleri, mezitli şallar, muz lifinden yapılmış çeşitli hediyelikler, renkli iğne oyası ve eşarplar şeklinde el sanatlarının güzel örneklerini görmek mümkündür.

Mersin merkez ilçe hangisi?

Nüfusu en fazla olan ilçe Tarsus’tur. Merkez ilçeler: Akdeniz. Mezitli.

Mersin’in neyi meşhur tatlı?

Mersin mutfağının Arap mutfağıyla iç içe geçmesiyle Mersin yöresinde ünlenen tatlılar şunlardır: fıstıklı baklava, midye, şöbiyet, özel baklava, Şekerpare, karnıyarık, havuç dilimi, fıstık dürüm, dürüm baklava ve kral yüzüğü…

Mersin’in neyi meşhur meyve?

Anamur Muzu, kendine özgü aroması ve kalitesi nedeniyle Türk patentinde coğrafi işaretli Anamur Muzu olarak tanımlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Çarşı Escort